Hjälp av en maskinförare

Tjena!

Det är inte varje dag som man behöver hjälp av en maskinförare, men idag hände det. Varje år vid den här tiden så brukar vi lägga i bryggan vid sjön och det brukar inte vara några problem med att knuffa i den. Nu ser dock situationen lite annorlunda ut, frugan är gravid och kunde inte hjälpa mig att lägga i bryggan samtidigt som mina grannar spenderar vinterhalvåret nere på Kanarieöarna. Så i år var det bara jag och det gick inte riktigt att få i bryggan själv, jag provade med en massa tekniker men det ville sig inte. Det är bara den ena delen som vi brukar lägga och sen brukar vi haka på de andra delarna när man kan kliva i vattnet utan att frysa för mycket.

Efter ett antal försök så kände jag att det kanske hade blivit läge och ringa till någon maskinförare som kunde komma hit och lyfta i bryggan. Jag slog en signal till Ådahls Entreprenad i Uppsala och rätt var det var så rullade det in en maskin här med två stora gafflar som enkelt kunde lägga i bryggan. Det bästa av allt var att maskinföraren kunde med hjälp av sina olika gafflar justera längden och vi lyckades faktiskt få i alla bryggans delar utan att behöva bada.

Jag vet att det är många där ute som har sin brygga i vattnet året om och det är flera av mina kompisar som rekommenderar mig att låta den ligga kvar också. Dock så tar bryggan väldigt mycket stryk om den ligger året om och jag är inte så taggad på att behöva bygga en brygga var annat år, speciellt inte när jag har en brygga på ungefär tio meter. Då föredrar jag hellre att ta upp bryggan och lägga i den med hjälp av en maskinförare.